Skip to main content

DOMEIN RADAR

Geavanceerd systeem voor vroegtijdige waarschuwing voor domein- en hostnamebewaking

X-Ray Radar is ontworpen voor IT-security professionals die behoefte hebben aan snelle en bruikbare domeingegevens. Het is het meest uitgebreide platform voor de bestrijding van kwaadaardig misbruik van domeinnamen, zoals phishing-aanvallen en ongeoorloofde registraties. De detectietriggers en waarschuwingen zijn makkelijk aan te passen wat zorgt voor gebruiksgemak voor elk scenario.

Gratis Demo

Uitbreiding van het aanvalsoppervlak

Verwerking van grote hoeveelheden gegevens

Platforms verwerken een steeds grotere hoeveelheid gevoelige informatie, te beginnen met de naam en het e-mailadres, tot aan de creditcardgegevens.

Bedrijven online

De meeste bedrijven en overheden bieden hun gebruikers tegenwoordig online persoonlijke diensten aan, en hun werknemers werken samen via e-mail.

Telewerken / Pandemie

Door telewerken, gestimuleerd door de COVID-pandemie, zijn de werkgewoonten sneller verschoven naar online, wat nieuwe veiligheidsrisico’s met zich meebrengt.

Bewakingsmethodologie

Voortdurende monitoring van diverse bronnen om de snelste en nauwkeurigste detecties te garanderen

Keyword research

Gebaseerd op keyword research, wat betekent dat het systeem de bronnen zal scannen op zoek naar alles wat gerelateerd is aan het main keyword.

Variatie strategieën

Om de reikwijdte van het onderzoek te vergroten, en meer potentiële fraudes te ontdekken, kunnen verschillende strategieën worden toegepast op het belangrijkste trefwoord, zoals typografische fouten.

Meerdere gegevensbronnen

Zoekopdrachten worden uitgevoerd over meerdere gegevensbronnen, voortdurend controlerend op de aanwezigheid van het trefwoord of zijn variaties.

Configuratie-opties

Filter de irrelevante resultaten en concentreer u op de echte prioriteiten.

Insluiten/uitsluiten resultaten

Om de zoekresultaten te verfijnen, kan de bewaking worden uitgebreid met een include- en exclude-lijst, die helpen bij het verfijnen van brede resultaten.

Specifieke variatie uitsluiten

Beperk de vals positieve resultaten door de specifieke variatie uit te sluiten.

Focus op specifieke TLD’s

Concentreer de detecties op een specifieke set van top-level domeinen en negeer de rest. (Nationaal, regionaal merk).

Beperk de afstand

Beperkt de detecties tot alleen exacte overeenkomst, wildcard of specificeer uw bewerkings-afstandslimiet precies.

Domein / Hostnaam

Detecties kunnen worden gemaakt op de domeinnaam en/of het sub-domein niveau. U kunt kiezen wat voor u het beste werkt.

Multi Source detecties

Vind alle domeinen en hostnamen die exact of nauw gerelateerd zijn aan uw merk op basis van een groot aantal gegevensbronnen

Domein Name Systeem

Ontdek domeinnamen uit verschillende bronnen, zoals de Registry Zone File, Open Data Archives, Passive DNS, en andere methoden.

SSL-certificaten

Controleert de Certificate Transparency Logs om hostnamen te detecteren die zich voordoen als uw merk op domein- en subdomeinniveau.

Partners Netwerk

Via een lijst van gegevenspartnerproviders zorgen we ervoor dat we geen middel onbeproefd laten, om het detectiepercentage te maximaliseren.

Strategie Variaties

Bepaal hoe de variaties van uw hoofd trefwoord worden gegenereerd en kies de strategieën die passen bij uw use-cases.

Wildcard

Strategie gericht op het hoofd trefwoord, zonder variatie, maar met sets van prefixen en suffixen, om Combo-squatting aanvallen af te dekken

Gelijkenis

Gegenereerde, op elkaar lijkende of klinkende variaties van het trefwoord, om aanvallen als homoglyfen en homografen te detecteren.

Typo’s

Genereert variaties gebaseerd op de nabijheid van toetsen en veelvoorkomende spelfouten bij verschillende toetsenbordindelingen, om typo-squatting te detecteren.

Notificatie & Integraties

Bepaal hoe de variaties van uw belangrijkste trefwoord worden gegenereerd en kies de strategieën die passen bij uw wensen.

E-mail Notificaties

Notificaties worden verstuurd bij detectie, of verzonden per uur, dagelijks, wekelijks of maandelijks. De resultaten worden getoond in een e-mail, met optionele bijlagen van de gegevens in CSV, Excel of PDF.

Analyse

Gedetecteerde domeinen kunnen worden geanalyseerd in EBRAND 360 - ons eigen platform dat uitgebreide informatie levert zoals DNS-records, IP-adressen, WHOIS-gegevens, redirections en nog veel meer.

U kunt onze experts ook vragen om een analyse uit te voeren en verdere stappen aan te bevelen.